Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 17.9.2021 21:34

Kysymys: Autotallin muuttaminen harrastatilaksi

Eristäminen

Omakotitalon yhteydessä on kylmä autotalli. Sen betonilattia on kuitenkin lämpöeristetty betonilaatan alta. Tiiliverhottu puurunkoinen ulkoseinä on myös eristetty vilalla. Villaa on myös katon yläpuolella. Autotallin toinen pitkä sivu on siis kiinni muussa omakotitalossa ja sieltä tulee jonkin verran lämpöä autotalliin johtumisen kautta.Ongelma: Eristämättä ovat autotallin molemmat päädyt. Suunnitelmana on tehdä molempiin päihin eteiset. Eteisiin tullaan ulko-ovista, mutta eteiset ovat kylmillään. Eteisistä päästään lämpöeristetyistä ovista sitten lämpimään harrastatetilaan.Eteiset tehdään rakentamalla väliseinä, jonka molemmilla puolilla on kipsilevyt, jotka on kiinnitetty kertopuurunkoon. Kertopuutolppien välissä on Finnfoam 70 mm. Finnfoamit on liitetty ponttaamalla ja PU-vaahdolla toisiinsa. Kertopuuhun Finnfoamin on asennettu noin 1,5 cm PU-vaahtosaumalla.1. Tarvitseeko jättää ilmatilaa Finnfoamin ja kipsilevyn väliin ns tuuletustilaksi?

2. Tarvitseeko betonia vasten tulevan kertopuun alle laittaa bitumikaistaletta, kun tuo betonilattia on kuitenkin alta lämpöeristetty (styroksilla ilmeisesti)?

3. Onko niin ettei eteisissä olevat kertopuut toimi häiritsevinä kylmäsiltoina, kun niihin ruuvataan kipsilevyt eikä välissä ole tietenkään eristettä?

4. Onko suunnitelmassa puutteita tai huomioitavaa?


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
1. Panelin säilymisen kannalta on tuuletusväi 22 mm on hyvä.
2.  Aina puun ja betoni väliin tulee asentaa kosteuseriste
3. Tolpat johtavat vähän enemmän kylmää sisään, mutta ei yleensä huomioida mitenkään.
4. Melkoinen lämpövuoto täytyy olla talon seinässä, jos se pitää vanhan kylmän autotallin lämpimänä. Tilaa on lämmitettävä tavalla tai toisella         erillisin lämmittimien kanssa.


Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Autotallin muuttaminen harrastatilaksi":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J1322583211 antama (20.9.2021 19:36) kommentti

Kiitos! Alla olevassa lisäkuvassa keltainen massa Finnfoamin ylä- ja alapäässä edustaa PU-vaahtoa.


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: