Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Eristäminen aihealue
pvm: 3.12.2019 13:47

Kysymys: Eristäminen sisäpuolelta

Eristäminen

Hei,


rintamamiestalossamme vm. 1952 on ulkoverhoiluna mineriittilevy, joka on näköjään naulattu suoraan kiinni pystylaudoitukseen, ei näy koolausta tai tuuletusrakoa. Tämä on riskirakenne, mutta julkisivu uusitaan parin vuoden sisään.


Varsinainen kysymys liittyy sisäpintoihin, jotka ovat varsin alkuperäisessä kunnossa. Tapetien alla on ilmeisesti haltex/huokolevy kiinnitettynä suoraan vaakalaudoitukseen. Vaakalaudoituksen takana on tervapaperi ilmansulkuna ja mitä ilmeisimmin sen takana purut.


Höyrysulkua ei ole siis ilmeisesti ollenkaan? Voiko huokolevyn poistaa ja laittaa tilalle 30mm uretaanieristeen (finnfoam/kingspan) pintagyprokilla? Tämä toimisi myös höyrysulkuna.


Kysymyksen herättää lähinnä kastepisteen mahdollinen siirtyminen, koska rakennehan ei ilmeisesti tuuletu ulospäin? Toisaalta onko tarkoituksenmukaista, että ulkoa tuleva kosteus kuivuu sisäänpäinkään?


Osaisiko joku siis sanoa, voiko huokolevyn poistaa ja laitaa tilalle 30mm polyuretaanieristeen ja gyprokin, vai onko ainut turvallinen vaihtoehto laittaa pelkkä saneerausgyprokki huokolevyn päälle On tiedossa, että eristäminen on parempi tehdä ulkoapäin, mutta tämä on edessä vasta parin vuoden sisällä, tällöin korjaantuu myös julkisivun tuuletus.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Eristäminen sisäpuolelta":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: