Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Eristäminen aihealue
pvm: 8.11.2019 12:56

Kysymys: Mikä puhallusvillamateriaali sopii mineraalivillojen päälle yläpohjan lisäeristykseen?

Eristäminen

Olen kuullut, että kaikki materiaalit eivät sopisi yhteen, koska rajalle saattaa tulla kastepiste. Voiko kivivillaa laittaa 80-luvun alussa rakennetun talon yläpohjaan lisäeristykseksi? Talo on 1-kerroksinen tiilitalo ja katto loiva harjakatto. Nykyinen eristys on sen ajan mukaista mineraalivillalevyjä(?). Vai onko ekovilla tai lasivilla parempi vaihtoehto? Kuinka paksu kerros puhallusvillaa kannattaa laittaa lisäeristeeksi?
Kysymyksiä: 6 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kastepiste muodostuu yläpohjaeristeessä siinä tilassa missä lämpötila saavuttaa nolla pisteen. Kasteen muodostuminen edellyttää kuitenkin kohdallaan tiiviin rakenteen johon se tiivistyy. Toisin sanoen nolla piste muodostuu vuoden eri aikoina eri kohtiin eristetilassa, Myös nykyisessä rakenteessasi.
Lisä eriste ei mielestäni aiheuta kosteus ongelmaa ja esim. kivivillaa voi käyttää tarkoitukseesi myös lasivilla tai ekovilla sopivat. Ekovillan erityisominaisuus on siinä, että se voi ilmankosteuden vaihtuessa sitoa kosteutta ja luovuttaa kosteutta kun ilma kuivuu. Kaikkia esittämiäsi eristeitä käytetään puhallusvilla eristeenä,
Vanhan eristeen vahvuus tietenkin on yksi lähtökohta lisäeristeen asentamiseksi, mutu tuntumalla sanoisin että yli 20 cm kannattaa laittaa kun puuhaan ryhtyy. Muista myös räystäs alueiden tuulen suojaus.
 

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Mikä puhallusvillamateriaali sopii mineraalivillojen päälle yläpohjan lisäeristykseen?":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: