Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Eristäminen aihealue
pvm: 8.11.2019 12:56

Kysymys: Mikä puhallusvillamateriaali sopii mineraalivillojen päälle yläpohjan lisäeristykseen?

Eristäminen

Olen kuullut, että kaikki materiaalit eivät sopisi yhteen, koska rajalle saattaa tulla kastepiste. Voiko kivivillaa laittaa 80-luvun alussa rakennetun talon yläpohjaan lisäeristykseksi? Talo on 1-kerroksinen tiilitalo ja katto loiva harjakatto. Nykyinen eristys on sen ajan mukaista mineraalivillalevyjä(?). Vai onko ekovilla tai lasivilla parempi vaihtoehto? Kuinka paksu kerros puhallusvillaa kannattaa laittaa lisäeristeeksi?
Kysymyksiä: 6 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kastepiste muodostuu yläpohjaeristeessä siinä tilassa missä lämpötila saavuttaa nolla pisteen. Kasteen muodostuminen edellyttää kuitenkin kohdallaan tiiviin rakenteen johon se tiivistyy. Toisin sanoen nolla piste muodost...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Mikä puhallusvillamateriaali sopii mineraalivillojen päälle yläpohjan lisäeristykseen?":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*