Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 13.7.2020 17:39

Kysymys: Puurunkoisen tiiliseinän sisäpuolen eristäminen

Eristäminen

Hei!

Talo on rakennettu 1968. Olen purkanut sisäpuolelta puurunkoisen tiiliseinän vanhat eristeet. Tällä hetkellä rakenne ulkoapäin on tiili, vinolaudoitus, kiiltävä reikäpaperi, pystyt runkokoolingit. Kuinka jatketaan sisäänpäin? Sisustuspinnaksi tulee vaneri. 
Jäsenen kvkj antama (14.7.2020 10:51) kommentti

Ottaisin lisäksi tuon reikäpaperin pois ja tilalle tuulensuojakangas.

Jäsenen TI-mieskin antama (15.7.2020 21:21) kommentti

Tuohon aikaan käytettiin tuulensuojana, tosin harvoin, "reikäpaperia". Jos on ehjä niin jätä paikalleen koska vaihtaminen vaikeaa tai mahdotonta, toimii yhtä hyvin kuin tuo "tuulensuojakangas".


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kantavan rungon ( 50x100 ?) välin eristäminen mineraali tai selluvilla, 0.2 mm höyrynsulkumuovi, 45x45 vaakakoolaus ja vastaava eriste kuin rungossa, vaneri.
 

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Puurunkoisen tiiliseinän sisäpuolen eristäminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Palmuvehkassa kirvoja
Miksi palmuvehkaan on tullut kirvoja? Mitä olen tehnyt väärin? Saako asian korjattua, kun poistin nämä uudet vaaleanvihreät versot kokonaan,...