Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 30.6.2020 12:11

Kysymys: Rintamamiestalon eteisen eteisen ja rappukäytävän eristäminen

Eristäminen

Hei.

Olen tekemässä eristettyä kuistia. Rakenne kuistissa nyt ulkovuorilauta, vinolauta, 90mm runko (ei eristettä), sisäverhouspaneeli.Muualla talossa rakenne on 100 mm purueristeiset seinät ja tehty 50 mm lisäeristys sisäpuolelle mineraalivillalla sekä asennettu höyrynsulkumuovi. Talon ilmastointi on painovoimainen.

Katsoin museoviraston korjauskortistosta kuistin eristämisestä, niin siinä oli ilmoitettu 50 mm eristysvahvuudeksi. Yläpohjassa rappusten kohdalla on niin vähän tilaa että joutuu käyttämään 40 mm: stä SPU eristettä ja siltikin tulee ruoteisiin ja SPU-eristeen väliin tuuletusväliä vain 25 milliä. Alue johon tulee noin pieni tuuletusväli on noin 2600mm x 1000mm. Onko sallittua tehdä noin poikkeustapauksessa? Kuinka paljon suosittelisitte eristettä yläpohjaan, alapohjaan ja seiniin? Kysyn apua koska on mielestäni turha eristää liikaa koska muun talon seinärakenne vastaa varmaankin 100 mm mineraalivillaa ja jos eristän liikaa niin se ylimääräinen tila katoaa kun seinät vahvenee.Eristettyyn kuistiin olen ajatellut ilmalämpöpumpun asennuttamista josta lämpö jakaantuisi ylä- ja alakertaan.
Jäsenen TI-mieskin antama (1.7.2020 20:41) kommentti

Laita rapun kohdalle 50 mm SPU ja varmista että tuuletusrako jää. Seiniin SPU 100 mm, ylä- ja alapohjaan SPU 150 mm. Saumoihin vaahdotus ja teippaus.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Voisin esittää suositukseni kysymiisi asioihin, mutta Suomessa on voimassa Ympäristöministeriön asetus 4/13 rakennuksen...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Rintamamiestalon eteisen eteisen ja rappukäytävän eristäminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: