Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue
pvm: 23.6.2022 9:50

Kysymys: Rintamamiestalon ulkoeristys ja koolaus

Eristäminen

Suunnittelen lisätä purueristeisen talon ulkoseiniin ulkopuolelle 100mm ekovillaa. Pitäisikö tämä lisätä yhdellä kerroksella pystykoolauksella, ja miten välttää kylmä silta vanhan koolauksen kanssa, sopiiko koolaukseen esim 4-tuuman lauta vai aina 2x4 lankku?

Toinen mahdollisuus olisi tehdä koolaus 2x2 lankulla ensin vaakaan ja 50mm villaa ja päällimmäinen pystyyn ja 50mm villaa?

Mikä on suositeltavin ratkaisu?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tuo esittämäsi 50x50 mm ristiinkoolaus on parempi ratkaisu. Pystykoolaus + ekovilla, vaakakoolaus + ekovilla ja päälle tuulensuoja ja sen päälle lautakoolaus sekä pintaverhous. Suunnat sen mukaan tuleeko pintaverhous vaakaan tai pystyyn. Muista purkaa vanha ulkoverhous pois, sillä sen alla on tuuletusväli, joka estää vanhan lämmöneristekerroksen liittymisen yhteen uuden kanssa..

pelargoniat
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Rintamamiestalon ulkoeristys ja koolaus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J13512481012 antama (24.6.2022 20:52) kommentti

vaakaverhous joten ensin vaakakoolaus ja sitten pystykoolaus. Vanhan verhouksen alla ei itse asiassa ole lainkaan ilmaväliä mutta otan sen silti pois.

 


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: