Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Eristäminen aihealue
pvm: 13.8.2019 22:41

Kysymys: Varasto ja autotallin lämmöneristys harrastetilaksi.

Eristäminen

Varaston ja  autotallin lämmöneristys harrastetilaksi.

1984 rakennetun tiiliverhotun (Oma-)talon päädyssä on kylmä autotalli sekä  kylmä varasto. Varaston  lattian alle rakentaja on tehnyt kellarin kolmesta päällekkäisestä kaivonrenkaasta, Halk. 1,5m. Kellarin sisäkorkeus on noin 1,5m. Kellarin pohja on kuiva vaikka se onkin salaojia alempana. On ilmeisesti hyvin eristetty rakennusvaiheessa.  Kulku kellariin  on  n.70cm x 70cm  luukusta varaston betonilattiassa, josta puuportaat alas.  Autotallissa on 8 cm paksuinen lattia on valettu 10 cm styroxeristeen päälle. Samoin ilmeisesti varaston lattia.  Autotalliin on  asennettu kauko-ohjattava automaattinosto-ovi,  joka ei haluta poistaa..

Ajattelimme  nyt muuttaa autotallin lämpimäksi harrastetilaksi ja varasto lämpöeristetyksi että lämpötila olisi aina plussan puolella.  Tarkoitus on villoittaa  ulkoseinät,  sekä varaston ja autotallin välinen seinä 10 vuorivillalla. Villan päälle tulisi kovakipsilevy suoraan ilman kosteussulkua. Yläpohjaan mahtuu hyvin 30cm villakerros. Lattian nykyiset eristeet riittänevät.Sekä autotallissa että varastossa on riittävästi sähköliitäntöjä lämmitystä varten. Kellari ei ole nykyisen omistajan aikaan ollut käytössä mutta poiskaan sitä ei saa.Mielellään kuulisi asiantuntijan mielipiteen miten eristäminen ja ilmanvaihto, yms kannattaisi tehdä.

 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Tilojen muutos

Koska tulee noin radikaalit käyttötarkoituksen muutokset, työ vaattii suunnitelmat ja vähintään toimenpideluvan rakennusvalvonnasta.
Puhutte kosteussulusta ja tarkoittanette höyrynsulkua.
Teetättäkää ihmeessä suunnitelmat paikallisella ammattilaisella.
Rakenteet vaativat ehdottomasti niin kattoon kuin ulkoseinien lämpimälle puolelle tiiviin höyrynsulun.
Suunnittelija voi samalla tehdä tarvittavat ilmastointisuunnitelmat.
Ei noin isoja töitä suunnitella täältä etänä.
Virheellisesti tehtynä voitte aiheuttaa tuhansien ( jopa kymmenen tuhannen) euron vahingot.
Vaatii myös varmasti sähkötöitä, JOTKA OVAT AINA LUVANVARAISEN TOIMIJAN TEHTÄVÄ.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Varasto ja autotallin lämmöneristys harrastetilaksi.":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: