Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 8.12.2014 20:6

Kysymys: Anopinjakkaran poikaset

Huonekasvit

Moro. Enpä oikein muualle pystynyt kirjoittamaan ni kysyn tässä. Vanha kaktus ja se kesällä kasvatti kylkeen monta pientä kaktusta. Luultavasti anopinjakkara.
Nyt pistokkaisiin on kasvanut vaaleat 1-4cm pitkät juuret. Voiko siis tehdä juuret vaikka pistokkaat ovat vielä kaktuksessa kiinni?
Jos ne on juuret ni mitä niille teen ja teenkö nyt vai keväällä?
Kaktus on äitivainaan vanha ja tärkeä itselle.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Äitivainaasi kaktus antoi sinulle melkoisen lahjan, sillä siilikaktukset eivät kovin helposti poikasia tee (vai välittääkös se jotain viestiä?).

Anna kaktusperheen nyt viettää rauhassa talvilepoaan valoisassa paikassa ja erittäin niukalla kastelulla. Varo, ettei poikanen vahingossa repeydy emosta irti ennen aikojaan (jos näin käy, niin sitten vain istutat sen heti). Keväällä mullanvaihdon tai -lisäyksen yhteydessä voit varovasti irroitella poikasia omiin ruukkuihinsa kevyeeseen kaktusmultaan. Pidä pintamulta kosteana vaikka sumuttelemalla multaa muutaman päivän välein (ei saa olla märkää). Pidä valoisassa paikassa, mutta suojaa auringonpaahteelta - sekä kylmyydeltä.

Ps. Keskustelupalstalla on hyvää luettavaa yleisesti kaktuksista - ja anopinjakkarasta sitä löytyy.Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Anopinjakkaran poikaset":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Echinocactus grusonii - anopinjakkaran hoito?
Olen jo kahteen kertaan yrittänyt saada anopinjakkaran viihtymään, mutta kummallakin kerralla kasvi kuoli. Pidän sitä kesät eteläparvek...