Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 29.12.2014 17:38

Kysymys: Fiikuksemme

Huonekasvit

Hei! Miksi fiikuksemme pudottaa lehtiään nykyisellään, vaikka se saa ravinteita niukasti ja kohtuullisesti vettä. Lämpötila on n. 21 astetta. Ei tauteja eikä tuholaisia. Onko talvella valon niukkuus syynä? Kuinka saamme sen taas tuottamaan karsiintuneisille oksilleen lehtensä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Nimenomaan vähäinen valon määrä on suurin syy lehtien tiputteluun. Myös hivenen lämmin huonelämpötila auttaa asiaa. Pystyttekö siirtämään kasvia mihinkään hieman valoisampaan (eteläikkunalle talven ajaksi?) ja hieman viileämpään (patteri kiinni?). Voitte myös parin kuukauden ajaksi jättää lannoittamisen kokonaan väliin ja piristellä kasvia sumuttamalla. Fiikukset viihtyvät talvella hieman alle 20 asteen lämpötilassa, suorassa auringonvalossa ja kohtuullisella kastelulla. Lehtien pudottelu on valitettavan yleinen vaiva, mutta suhteellisen hyvin fiikukset toipuvat taas kasvukauden alkaessa ja valin lisääntyessä. Luehan lisää: http://puutarha.net/artikkelit/10962/limoviikuna_tuttu_huonekasvi.htmArvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Fiikuksemme":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: