Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 27.5.2015 8:12

Kysymys: Flamingon kukassa tuholainen?

Huonekasvit

Flamingon kukkani lehtiin on alkanut tulla jotain 1mm kokoisia nyppyjä (joskus vähän isompia ja joskus pienempiä). Ovat ihan lehden värisiä ja kun rapsuttelin niitä neulalla niin eivät näytä olevan mitään ötököitäkään vaan ihan sitä lehteä. Kun nyppy on lehden päällä niin alapuoli on samassa paikassa sisäänpäin kupera eli en usko että siellä on mitään muniakaan. Kuitenkin nypyt muodostavat usein jonkinlaisen rivin, joten se taas saattaisi kertoa jonkin eliön kulkeneen ja munineen lehtiin. Lähinäköni toimii mutta suurennuslasia en omista, joten jos ovat lähes näkymättömiä, voi olla etten vai näe niitä. Onko kenelläkään vastaavanlaista tapahtunut? Kasvini on ollut huonolla ravinteilla joten mietin myös puutostautia mutta ne nyppyrivit tuntuvat taas omituisilta kasvin puutostautiin. Googlasin myös kaikki perus huonekasvituholaiset, enkä saanut tuntomerkkejä sopimaan oikein mihinkään. Osaako joku kertoa mikä kasviani vaivaa?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kuvaamasi nyppyrivit ovat selvästi imentävioitusta - ja lehdessä näkyy ihan läpikuultavia reikiä ja lehden reunakin näyttää kellastuneen. Et kuitenkaan ole havainnut mitään liikettä, joten uskoisimme...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Flamingon kukassa tuholainen?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa