Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 30.9.2013 21:53

Kysymys: Hoito-ohjeita kaktukselle

Huonekasvit

Hei! Ostin pienen kaktuksen nimeltä " Gymnocalucium mihanovichii"
ja hoito-ohjeita kysyisin...
, Suomi
Monivuotiset huonekasvit.
Kysymyksiä: 3 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Gymnocalycium mihanovichii on pallerokaktuksista kaupallisesti yleisin laji eli mansikkakaktus. Mansikkakaktuksella ei ole ollenkaan lehtivihreää, joten elinkyvyn ylläpitämiseksi se ympätään kiinni vihreään, yhteyttämiskykyiseen kaktukseen. Mansikkakaktuksesta on olemassa monia erilaisia värimuotoja.

Mansikkakatus viihtyy aurinkoisessa paikassa; kesällä kuitenkin osittaisessa varjossa. Etenkin varhaiskevään raaka paahde saattaa nimittäin aiheuttaa sille korkkiutumista, joten ainakin silloin kaktusta voi siirtää hieman sivummalle.

Kesällä mansikkakaktukset pitävät melko tasaisesta kosteudesta. Talvella kastelun tarpeen näkee pinnan kiinteydestä ja kiillosta; kiiltäväpintainen kasvi ei kastelua kaipaa. Aurinkoisina päivinä vettä voi hieman antaa. Periaatteessa talvinen kastelutarve on yhteydessä huonelämpötilaan; mitä viileämpi tila, sen vähäisempi kasteluntarve. Joka tapauksessa tarve on talvella vähäinen.

Joidenkin lähteiden mukaan mansikkakaktus kestäisi talvella tilapäisesti jopa parin asteen pakkasta, mutta varmempaa on viettää talvi yli +10 asteen lämmössä.

P.s Pallerokaktuksesta löytyy kuvia ja tietoa Puutarha.netin Kasvikortistosta sekä Keskustelupalstalta, jonne ao. linkki vie.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Hoito-ohjeita kaktukselle":

Kommentoi:*