Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 11.4.2019 16:15

Kysymys: Kiinanruusujen lehdet kellastuvat

Huonekasvit

Minulla on kaksi suurta kiinanruusua, punakukkainen ja keltakukkainen. Leikkasin molemmat helmikuussa. Sen seurauksena kumpikin kasvi virkistyi silmissä ja alkoi kasvattaa uusia lehtiä. Nyt kuitenkin on ilmaantuut paljon kellastuneita lehtiä. Olen antanut ravinnetta varovasti ja vettä paljon. Mikä neuvoksi?


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kiinanruusu kellastuttaa helposti vanhimpia lehtiään, jos niille ei riitä valoa, vettä tahi ravinteita. Tästä ei ole kasville haittaa, mutta voit toki olosuhteita muuttamalla auttaa kasvia pitämään lehtiä pidempään. Toki kyse voi olla myös raudan puutteesta tai kenties liian ahtaasta ruukusta?Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Kiinanruusujen lehdet kellastuvat":

Kommentoi:*