Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 1.4.2015 7:9

Kysymys: Kuivahtanut sitruspuu?

Huonekasvit

Ostin muutama viikko sitten sitruspuun Plantagenista. Se voi vielä vähnä aikaa sitten hyvin, mutta nyt sen lehdet ovat alkaneet käpristyä ja hedelmät nahistua. Lehtiä se tiputtaa välillä. En tiedä mikä meni vikaan, että onko 20 asteinen huoneilma sille liian vähän vai pitääkö se siirtää toiseen huoneeseen? Olen sitä sumutellut välillä ja hoito-ohjeen mukaan antanut vettä.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Muutamia viikkoja sitten sitruspuusi kasvoi valoisassa kasvihuoneessa, korkeassa ilmankosteudessa, tippaletku kasvualustassaan. Se kasvoi ja teki satoa kuvitellessaan satokauden olevan parhaimmillaan. Sitten se siirrettiin myymälään ja siitä kotiisi...

Olosuhteiden muutos on melkoinen. Aiemmin tällä palstalla toinen sitruspuun hankkinut pohti hyvin samanlaista ongelmaa: http://puutarha.net/vastauspalvelu/huonekasvit/sitruspuun_vaivat__ja_kasvatus_51239.htm

Kuten hänellekin totesimme, niin ongelman ydin on satoisana hankitun sitruspuun totuttaminen tähän aikaan vuodesta olevaan, vähäiseen valoon. Periaatteessahan sitruspuun pitäisi nyt olla meillä vasta heräilemässä talvilevostaan. Hoito-ohjeena siis mahdollisimman valoisa paikka, lisävaloa jos mahdollista, hieman viileämpi tila jos mahdollista (pois ainakin lämmönlähteen läheltä) sekä toistuva sumuttelu (voi nostella suihkutiloihin nautiskelemaan välillä).

Sitruspuut ovat kyllä melko sitkeitä, joten eiköhän kasvisi selviä!Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Kuivahtanut sitruspuu?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa