Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 24.12.2014 22:27

Kysymys: Norfolkinaraukaria paleltui

Huonekasvit

Hei! Minulla on (oli?) huonekuusi/Norfolkin araukaria huonekasvina, ostin sen marraskuun alussa Se pärjäsi kerrostaloasunnossa lasitetun parvekkeen oven edessä, koska siinä oli hiukan viileämpää ja lämpöpatteriin matkaa Oletan että araukaria olisi selvinnyt talven yli, mutta onnettomuus tapahtui Parvekkeen oven ali menee jouluvalon johto, joka esti oven menemisen täysin kiinni mutta esti sitä myös aukeamasta itsestään, vetoa tuli siis oven ali Nyt kovien pakkasten tultua ovi jäi huolimattoman kiinnityksen takia sen verran auki että kissani sai avattua oven ollessani ulkona Palattuani huomasin että araukaria oli kummallisen vaalea, aivan jäässä! Suljin oven ja kasvi suli mutta kärsi pakkasvaurioita ja oksat alkoivat nuokkua Onko araukaria nyt kohdannut kohtalonsa vai voiko se vielä pelastua?
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Nyt on pakko sanoa että aika näyttää, miten huonekuusesi on käynyt. Solurakenne on tosiaan voinut jäätyessään rikkoutua ja siten paleltuminen koitua kasvin kohtaloksi. Toisaalta paleltuminen on voinut olla vain osittaista ja kasvi toipuakin koettelemuksestaan - ainakin jos jatkat sen hoitamista oikealla tavalla. Periaatteessahan kasvi kestää kyllä viileää...

Norfolkinaraukaria viihtyy talvella, lokakuun alusta alkaen sisätiloissa valoisassa ja viileässä, mieluiten jopa alle 10 asteisessa paikassa. Hyötyy suuresta ilmankosteudesta ja tasaisesta kasvualustasta. Mitä viileämpi talvetuspaikka on, sitä vähäisempää kastelun tarve (sumuttelua kuitenkin). Neulasten kellastuminen ja variseminen kertoo liian lämpimästä ja kuivasta paikasta.

Pidämme peukkuja kasvisi toipumisen puolesta.Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Norfolkinaraukaria paleltui":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: