Vastauspalvelu talvitauolla!
Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 2.6.2017 10:35

Kysymys: Oliivipuun latvonta

Huonekasvit

Hei!Mihin aikaan vuodesta oliivipuun voi latvoa? Ostin juuri omani ja se venähti heti pituutta niin, että se taipuu vinoon. Latvaan on tulossa uusia lehtiä, joten en ole varma voiko sitä nyt näin kesäkuussa leikata. Puussa ei ole oikeastaan kuin yksi sivulle päin lähtevä oksa, joten toivoisin sen myös tuuheutuvan.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Oliivipuu on huoneoloissa suhteellisen nopeakasvuinen, eikä puun leikkaaminen kasvia juuri rasita. Nuori oliivipuu tuuheutuu parhaiten latvomalla - ja latvonta edistää myös kukinnan ja hedelmien muodostusta. Periaatteessa oliivia latvotaan maalis-huhtikuussa, mutta ei se pahastu jos pikkuisen versonkärkeä nipistät lehtiparin yläpuolelta.

Oliivi tarvitsee lämpimän ja valoisan kasvupaikan sekä runsasravinteisen kasvualustan. Kesäksi sen voi viedä ulos aurinkoiseen ja suojaisaan paikkaan parvekkeelle tai terassille. Kastelu ja lannoitus säännöllisesti kasvukauden ajan (anna pinnan kuivahtaa välillä). Talvetus valoisassa, mutta viileässä (noin + 5-10 astetta) paikassa niukasti kastellen.

pelargoniat
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Oliivipuun latvonta":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Sopiva multa oliivipuulle ja laakeripuulle
Hei, hankin lasitetulle parvekkeelle pienen oliivipuun ja vähän isomman laakeripuun. Myyjä neuvoi istuttamaan laakeripuun heti isompaan ruukku...