Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 23.9.2013 10:58

Kysymys: Piti olla valkoinen sinisarja

Huonekasvit

vaan eipä olekkaan mielestäni, mikä siis. Lehdet kapeat n. 30 cm pitkät, kukkavarret n. 40 cm. Lehdet alkoivat kuihtua ennen kukintaa joka alkoi Elo- syyskuun vaihteessa. Kriinumi ei ole, olen etsinyt kasville nimeä kirjoista ja netistä vaan ei ole ole löytynyt vastausta. Myös puutarha-alan ammattilaisilta olen kysellyt. Voisiko olla joku risteymä.

nokia, 
eläkeläinen
Kysymyksiä: 6 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kyseessä ei tosiaan ole valkokukallinen, vaan ehkäpä vaaleanpunakukallinen Agapanthus! Eli vaikka sinisen sävyt sekä valkokukallinen muoto ovatkin meille tutuimpia, niin myös vaaleanpunaista lajiketta on olemassa (Agapanthus orientalis). Toki kyseessä saattaa olla vaaleanpunaisista sipulikukista myös Nerine (Nerine bowdenii), joka näyttää hyvin samalta ja on toki helpommin saatavissa oleva.
Ps. Voit kokeilla googlata kuvahaussa "pink agapanthus" tai "nerine", niin näet lisäkuvia vertailusi pohjaksi

Linkistä pääset Puutarha.netin Keskustelupalstan Nerine-viestiketjuun.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Piti olla valkoinen sinisarja":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Syreenin tuholaiset
Hei !Mikä mahtaa olla meidän rungollisessa syreenissä oleva elukka, jota oli viimekesänä  ja tosi paljon.  Elukka oli va...
Mikä huonekasvi?
Mikä kasvi on kyseessä?Ei taaskaan ollu nimeä ja oli niin kaunis,että piti ostaa =)...
Alppiruusun käpristyminen
Minkä takia viime kesänä ostamani Marjatan alppiruusu on käpristynyt? asun viitos alueella ja täällä on nyt ollut kovia jopa yli kahden...