Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 3.6.2015 15:35

Kysymys: Yönkuningatar

Huonekasvit

hei,

mummoni täyttää 80 vuotta ja hänellä on joskus ollut sellainen kukka kun yönkuningatar. Haluaisin nyt ostaa jostakin kyseisen kukan. Olisiko tietoa mostä voisi löytyä?
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Varsinaisesti ostopaikkavinkkiä emme valitettavasti pysty antamaan, mutta neuvomme tiedustelemaan asiaa kukkakauppiailta; he saavat varmasti tilattua sellaisen (ellei valikoimista löydy). Toki voit tiedustella jakotaimea myös käyttäjiltämme vaikkapa Puutarhapörssin kautta!

 

Yökaktukset (Selenicereus)

Yökaktukset ovat särmikäsversoisia kaktuksia. Ne kiipeilevät ilmajuuriensa avulla pitkin puiden runkoja. Niiden ihanat kukat avautuvat vain yhdeksi yöksi.

Yönkuningatar (Selenicereus grandiflorus)
Huonekasvina tunnetaan parhaiten yönkuningatar. Se on kotoisin Länsi-Intiasta. Sen kukka on todella kaunis. Kermanvalkoinen, halkaisijaltaan 20-30-senttinen kukka tuoksuu vaniljalta.

Yönkuningatar viihtyy valoisassa ja lämpimässä paikassa. Keskikesällä sitä pitäisi suojata suoralta auringonpaisteelta. Kesällä yönkuningatarta kastellaan ja lannoitetaan laimealla liuoksella säännöllisesti. Keskikesällä kukinta onnistuu parhaiten, jos kasvi on saanut viettää talven viileässä, niukasti kasteltuna. Kasvualustan täytyy olla humuspitoinen ja hyvinläpäisevä jotta kasvi viihtyisi. Yönkuningatarta voidaan lisätä 20-30-sentin mittaisista versonpaloista juurruttaen.

Yönprinsessa (Selenicereus pteranthus) on toinen huonekasvina tunnettu yökaktuslaji. Sen puhtaanvalkeat kukat aukeavat myös yöllä, mutta eivät tuoksu.

Lisätietoa kaktuksista ja muista kasveista löydät Kasvikortistosta!Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Yönkuningatar":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: