Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Huvilat ja mökit aihealue Seuraava
pvm: 22.7.2021 14:18

Kysymys: Lamellihirsisen mökin purkaminen ja uudelleen kasaaminen

Huvilat ja mökit

Hei,

Onko lamellihirsistä mökkiö mahdollista purkaa ja kasata uudestaa? Kokonaisena sitä ei ole madollista siirtää. Etenkin minua askarrutta miten hirret saa irroitettua, mutta myös muutkin purkamiseen ja kokoamiseen liittyvät asiat kiinnostavat.
Mökkeily
Aina löytyy joku joka osaa neuvoa
Kysymyksiä: 9 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Lamellihirsimökin purkaminen ja rakentaminen uudelleen onnistuu, kunhan valmistelee purkutyön huolellisesti, ensiarvoisen tärkeää uudelleen rakentamisen varmistamiseksi on hirsien tarkka numerointi, jotta ne tulevat oikeille paikoilleen.
Purkaminen tulee tehdä kerros kerrokselta, vaarnatapit voi porata irroituksen helpottamiseksi, kuten myös mahdolliset metalliset sidos ja jatkoslevyt.
Purku tosiaan päinvastaisessa järjestyksessä kuin se aikanaan on kasattu, huolellisuus ensiarvoisen tärkeää. Uudelleen kastatun kehikon vuoraus saattaa tulla tarpeelliseksi niin sisä kuin ulkopuoleltakin, mikäli hirret osittain vaurioituvat purettaessa.


Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Lamellihirsisen mökin purkaminen ja uudelleen kasaaminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: