Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huvilat ja mökit aihealue Seuraava
pvm: 13.7.2018 2:49

Kysymys: Terassin kaiteen korkeus

Huvilat ja mökit

Olen rakentamassa mökin edustalle terassia. Terassin korkeus maasta (pudotuskorkeus) on n. 1 metri. Miten korkea tulee kaiteen olla? Riippuen lähteestä, kaiteen korkeusvaatimus vaihtelee 70cm- 100cm. Mitkä ovat kaiteen vapaavälien määräykset?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kaide on terassilla olevien turvallisuutta varten.  Ennen kaikkea pienten lasten, jotka pyrkivät kipeilemään joka paikkaan.  Kaiteen korkeus on 1 metri. mitä sen pitää olla.  Jottei kiipeily onnistu, kaiteessa ei saa olla vaakaosia tikapuumaisesti.  Pystylauta, jonka välit ovat 120 mm, on turvallinen.
Pystylaudan koolaus ulkopuolelle.  Lisäksi kaiteen on kestettävä 100 kg:n työntövoima ulospäin.

Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Terassin kaiteen korkeus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Tuijan leikkuu
mulla on 7-8 vuotta vanha tuija aita jonka olen kasvattanut 160-220 cm korkeaksi ostaessani taimet  (80-100 cm) niin mulle sanottiin että älä leikkaa...