Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 29.1.2014 9:39

Kysymys: Kajottikurpitsa ja onki-kassu

Hyötypuutarha

Ihmettelin Pentti Alangolle kajottikurpitsaa Se ei vuoden 2004 viljelykasviniistössä ollut

Pentti neuvoi Onki-kassu?


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kajottikurpitsa (Sechium edule) on oikeastaan aika uusi tuttavuus. Sitä ilmestyi pääkaupunkiseudun kauppoihin vasta viime vuosituhannen lopussa vihannespäärynä -nimellä. Sittemmin sen kansankielinen nimi kajottikurpitsa hyväksyttiin viralliseksi nimeksi (siihen PA viittasi; Onki on ontologiapalvelut ja Kassu kasvien suomenkieliset nimet). Kotimaisten kielten tutkimuskeskus oli suositellut tätä nimeä jo 1980-luvun alkupuoliskolla.

Kajottikurpitsa on kokonaan syötävä. Maultaan ja rakenteeltaan se muistuttaa kesäkurpitsaa. Nautitaan raakana tai keitettynä, marinoituna tai vaikkapa grillattuna.

Puutarha.netin Keskustelupalstalla on hyvä kuva kajottikurpitsasta...Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Kajottikurpitsa ja onki-kassu":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: