Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 9.8.2016 17:31

Kysymys: Karviaisen ja herukan leikkauksesta

Hyötypuutarha

Heippa! Sain aikaisemmin tietää että meidän karviaisessa on karviaispistiäinen joka on levinnyt myös punaherukkaan. Nyt tuntuu että olen saanut sen kuriin. Mutta mitä tehdä karviaispuskalle kun siinä kasvaa lehdet vain uusissa oksissa eli oksien päissä? Kuinka paljon karviaipuskaa ja punaherkkapuskaa voi oksia vai laitanko kaikki oksat poikki?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Mitäpä, jos antaisit pensaiden nyt vain toipua ja tuleentua rauhassa ja jättäisit leikkaamisen suosiolla kevättalveen? Jos leikkaat pois lehtevät osat, niin viet samalla ne ravinteet, jotka pensas voisi varastoida ensi vuotta varten. Toki voit selvästi kuolleet oksat poistaa, mikäli sellaisia on.

Anna pensaille syyslannoitetta, jotta ne saisivat lisää voimaa kukka-aiheiden muodostamiseen sekä talvenkestoon. Siisti alusta huolellisesti lehtien varistua ja laita vaikka vielä katetta suojaksi (pistiäistoukat talvehtivat maassa). Kevättalvella voit tehdä reilummankin hoitoleikkauksen ohjeita noudattaen - ja tietenkin tarkkailet pensaan sisäosia kukinnan aikana toukkien varalta.

pelargoniat
Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Karviaisen ja herukan leikkauksesta":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mustaherukan sairaus tai loinen
kysymykseni koskee mustaherukan loista joka on pesiytynyt nuoriin herukka istutuksiin  Herukanraakileet muuttuvat mustiksi ja ovat kuin muumioituneet....
Mantsurian jalopähkinän leikkaus
Pihallamme on komea, suurehko mantsurian jalopähkinäpuu. Olen saanut sen leikkauksesta hyvin erilaisia ohjeita - mikä mahtaa olla paras toimintatapa:- enti...