Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 5.6.2016 13:21

Kysymys: Kasvatuslaatikon käsittely

Hyötypuutarha

Voiko käsittelemättömästä puusta itse tehdyn kasvatuslaatikon ulkopinnan käsitellä aitoihin tarkoitetulla puuöljyllä? Jos maalipinta ei koske multaan, niin onko se silloin turvallista? Tarkoituksena kasvattaa salaatteja, sipulia, perunaa, porkkanaa jne.
Kysymyksiä: 34 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tikkurilasta annettiin ohjeeksi ottaa suoraan yhteyttä kyseisen tuotteen valmistajaan. Eri valmistajien tuotteissa suoja-aineiden määrät ja laadut voivat vaihdella hyvinkin paljon, joten suoraa vastausta kysymykseen ei voi antaa. Esimerkiksi Rakennuskemian Sioo ja Tikkurilan Valtti Puuöljy sopivat tällaiseen käyttökohteeseen.

Käsitellyn puupinnan ja kasvualustan voi kuitenkin aina erottaa tiiviisti muovilla toisistaan, niin ettei liukenemisen vaaraa synny.

krookus
Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Kasvatuslaatikon käsittely":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Siirappimainen neste orkideassa
Hei!Minulla on yli 30 Phaleenopsis orkideaa. Osalla on lehtien reunojen alapinnoilla siirappimaista nestettä lehtien reunoilla. Tämän katraan olen pitä...