Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 28.5.2015 16:21

Kysymys: Kuoriaisarmeija viinimarjapensaissa

Hyötypuutarha

Viinimarjapensaamme tulivat tänään kukkaan ja huomasin kukkien kimpussa suuren määrän noin 2 cm:n mittaisia kuparinhohtoisia, pulskan mallisia kuoriaisia eli tasaleveitä ja leveys melkein puolet pituudesta. En ole sellaisia ennen havainnut. Mitä ne ovat ja ovatko keräämässä kukista mettä ja hyödyksi pölyttämisessä vai syömässä kukintoja? Paikkana Itä-Suomi noin 70 km Joensuusta etelään.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kyseessä saattaisivat olla kulta- tai kuparikuoriaiset. Runsaina esiintyminä ne saattavat olla pahoja puutarhan tuholaisia, sillä ravinnokseen aikuiset kuoriaiset käyttävät erilaisia kukkia. Yleisimmin niiden suosiossa ovat omena- ja muiden hedelmäpuiden kukat; mutta kai herukkapensaatkin sitten kelpaavat. Syödystä kukasta ei hedelmää tai siementä kehity, sillä kuoriaiset syövät meden ja siitepölyn lisäksi kukan hentorakenteiset osat - ja samalla tuhoaa koko kukan. Lajeilla ei siis ole niin ikään myöskään merkitystä pölytyksen kannalta.Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Kuoriaisarmeija viinimarjapensaissa":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: