Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 2.7.2012 0:44

Kysymys: Kurkkujen sivuversot.

Hyötypuutarha

Olen ensimmäistä kertaa kasvattamassa kurkkua. Ostin taimen puutarha liikkeestä. Voisiko joku laittaa kuvaa mikä on kurkun sivuverso? Ja olisi mukava saada tietoa kurkun kasvattamisesta.
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kasvatatko avomaakurkkua vai kasvihuonekurkkua? Linkistä pääset katsomaan mitä niistä sanotaan Kasvikortistossa. Myös Keskustelupalstalta saisit kasvatusvinkkejä. Sivuversot ovat pääverson lehtihangasta (lehtivarren ja verson yhtymäkohdasta)lähteviä uusia versoja. Kasvihuonekurkulla (ja tomaatilla)ne kannattaa poistaa, kunnes kurkun varsi yltää kattoon. Tässä vaiheessa päävarsi katkaistaan ja latvasta annetaan muutaman sivuverson jatkaa kasvua alaspäin. Mikäli kasvu- ja satokausi jatkuu riittävän pitkään, niin toisistakin sivuversoista voi antaa satoa kasvaa (leikataan ne satoa antaneet pois).

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Kurkkujen sivuversot.":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kasvihuonekurkun sisus
Miksi kasvihuoneessa kasvattamani pienehköt kurkut muuttuivat pian kasvettuaan pahan makuisiksi. Kurkkujen sisusta ja siemenestö kasvoivat ylisuuriksi kurkun ko...
Kaalien esikylvö
Hei! Esikylvöimme noin 3viikkoa sitten lehti- parsa- kukka- sekä punakaalta. Kylvöimme taimimultaan, ohjeiden mukaisesti, ja olemme pit&aum...