Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 4.6.2020 13:46

Kysymys: Lipstikka

Hyötypuutarha

Hei.

Miten lipstikkaa pitäisi korjata ja milloin niin että se jatkaisi kasvuaan; yksittäisiä lehtiä keräämälläkö, taittamalla varresta, lehtiruoteja irrottamalla, vai miten? Tähän korjuu asiaan en ole löytänyt vastausta mistään puutarhakirjasta joten toivoisin että sen nyt saisin, kiitos.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Lipstikka. Nyt alkaa olla oikea aika lipstikan sadonkorjuulle. Varret ovat varmaan jo 30-40 senttiset. Ammattivljelijät leikkaavat kasvin 10-15 senttiseksi kaksi -nejä kertaa kesässä. Leikattu kasvi versoo hyvin seuraavaan satoon. Irroita lehdet varsista ja laita puhtaan pyyhkeen päälle ilmavaan lämpimään paikkaan, esimerkiksi jääkaapin päälle tai tilaan missä on lattialämmitys päällä. Anna kuivua rapsakoiksi, laita lasipurkkin pimeään. Kuivuminen kestää muutamia päiviä, tarkista aina välillä tilanne. Voit myös pakastaa tuoretta lipstikkaa, silppuamalla veitsellä lehdet. Laita pakasterasiaan joka on niin tiivis että tuoksut eivät karkaa pakastimessa muihin tuotteisiin. Nyt vaan sadonkorjuuseen!


Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Lipstikka":
Liisa 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: