Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 16.12.2018 12:30

Kysymys: Orapihjalan suojaaminen myyriltä ja rusakoilta

Hyötypuutarha

Hei,

Olen istuttanyt viime käväänä Orapihjala aidan ja se lähti kasvamaan kesän aikana hyvin.Nyt lumien tultua rusakot ovat alkaneet syödä aitaa. Ajattelin että suojaisin pensaan alun peittämällä sen lumella, mutta naapurin pihalla myyrät olivat viime talvena liikkuneet lumen alla, tehneet käytäviä ja syöneet jopa piikkiruusun kuoliaaksi. Myyriä on havaittu tänä syksynä myös meidän pihapiirissä.Voisiko orapihjalan maan pinnalle tulevan osan lumen tampata tiiviksi ja sitten jäädyttää kaatamalla päälle vettä. Luulisin että myyrät ei näin pääse kasvin runkoon ja juuriin käsiksi. Mutta kestääkö orapihlaja moista jäädyttämistä?

 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Emmepä ole koskaan tulleet ajatelleeksi jäädyttämistä myyrien torjunnassa. Uskoisimme kuitenkin että jo lumen tamppaaminen riittää estämään myyrien haitanteon - jäädyttämisestä saattaisi tosiaan olla haittaa itse orapihlajalle. Pidä siis orapihlaja-aitasi reunat tiiviiksi tampattuna läpi talven. Kanaverkosta olisi voinut myös olla apua, mutta myös tuomen, mustaherukan tai kuusen oksat hämäävät hajullaan rusakoita ja saavat ne jättämään orapihlajan alut rauhaan.

helianthemum
Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Orapihjalan suojaaminen myyriltä ja rusakoilta":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Jänikset ja rusakot
Hei, meillä on n. 120 cm korkuinen tammi, jonka olemme joka syksy suojanneet pihapiirissämme viihtyviltä rusakoilta. Onko suojaaminen tarpeelli...
Pensasaidanteen suojaus rusakoilta
Hei. Istuttelimme noin pari viikkoa sitten pensasaidanteen. Lajeina ovat marjatuomipihlaja, taikinamarja, rusokuusama, Mongolianvaahtera ja reunamilla Mustilan hortensiaa...