Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 4.8.2014 6:44

Kysymys: Porkkananpenkin harson poistaminen

Hyötypuutarha

Koska voi poistaa porkkanapenkistä harson joka on ollut suojelemassa porkkanoita porkkanakärpäsiltä. Olen saanut epämääräistä tietoa että heinäkuun lopulla tai jopa vasta lokakuussa? Tässävaiheessa porkkanat ovat terveitä joskin vähän valjuja.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Ohjeita on tosiaan monenlaisia; pelloilla harsoa pidetään usein vain altteimpien kasvuvaiheiden ajan (kunnes 4 kasvulehteä), pienemmillä viljelyksillä kenties juhannukseen saakka - ja kotipuutarhoissa porkkanapenkin suojana kylvöstä korjuuseen asti.

Porkkanakärpäsen torjunnassa paras keino on viljelykierto - ja kasvuston hyvä ilman...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Porkkananpenkin harson poistaminen":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mansikan lehtien leikkaaminen
Viime kesänä istutetun mansikkamaani kasvit ovat saaneet olla harson alla huhtikuun alusta asti ja ovat nyt komeassa kukassa. Kasvit ovat saaneet tehokkaan lann...
mansikan tuholainen
mikä on tämä tuholainen joka on jo kolmena vuonna tuhonnut mansikkasadon? Iskee aina siinä vaiheessa kun mansikassa on runsaasti raakileita. Mansikat...