Vastauspalvelu talvitauolla!
Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 30.3.2015 13:3

Kysymys: Turveruukku homeessa?

Hyötypuutarha

Kylvin lehtikaalin siemeniä sellaiseen turveruukkuun missä oli multapriketti mukana. Kostutin hyvin ja laitoin kelmun päälle. Jo seuraavana päivänä mullasta nousi pitkiä versoja, yhdet sirkkalehdet ja pitkä ohut varsi.
Nyt ovat lampun alla, sisällä lämpimässä, kelmu poistettuna. Huomasin, että ovat ohuessa homeessa nuo turveruukut. Pitää varmaan heittää kaikki pois ja koettaa uudelleen, vähemmällä vedellä? Mitä muuta tein väärin?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Turha suuremmin huolestua turveruukun pintaan ilmestyvästä, ohuesta homekerroksesta. Kyseessä on kuitenkin luonnonmateriaali, joka tasaisesti kostuessaan reagoi ihan odotetulla tavalla. Se ei myöskään haittaa tahi häiritse taimen kasvua millään tavalla, joten älä nyt niitä pois heitä. Ihan oikein olet toiminut; nyt vain huolehdit tasaisesta kastelusta ja sumuttelet. Huolehdi myös siitä, ettei lämpötila pääse nousemaan liian korkeaksi nyt, kun taimet ovat itäneet. Periaatteessa lehtikaalille riittää melko lyhyt, 4-6 viikon esikasvatusaika - ja ulos ne voi istuttaa hallojen mentyä ohi.Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Turveruukku homeessa?":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mikä home?
Mikä tauti on iskenyt  väriminttuuni? Lehdet ovat yläpinnalta aivan "homeessa"- Mitä pitäisi tehdä ja leviääkö...