Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ikkunat ja ovet aihealue Seuraava
pvm: 17.9.2021 9:2

Kysymys: Ikkunoiden uusiminen 10% kallistuneeseen siirtolapuutarhamökkiin

Ikkunat ja ovet

Harkitsemme ikkunoiden uusimista 1950-luvun siirtolapuutarhamökkiin tavoitteena tuplaikkunat. Mökissä nyt yksinkertaiset käsityönä tehdyt ikkunat. Tarvitaan kolmiosainen ikkuna ja neljä yksiosaista. Ovea uusittaessa remonttimies huomasi mökin painuneen niin, että se on 10 % vinossa. Mökki on rinteessä savimaalla ja painuu roudan myötä. Oven karmit laitettiin sitten talon rakenteiden mukaan eikä suoraan. Ovenkin sulkeminen ja avaaminen vaatii taitoa vinouden takia. Miten mahtaisi käydä, jos uusimme ikkunat? Pystyykö niitä edes uusimaan muuten kuin kalliina käsityönä?

Vai olisiko parasta kitata ja maalata nykyiset ja luopua tuplaikkunahaaveesta.

 
Kysymyksiä: 7 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Miestäni ei kannata uusia ikkunoita vaan kunnostaa vanhat.  Jos haluatte voitte sisäpuolelle teettää  yksiosainen saranoitavaan ikkunapuitteen, jossa on 1 kpl 4 mm lasi. Puuseppä tekisi työn niin, että ne sopisivat kaltevaan mökkiin ja olivat valmiina paikalla.  Jos mökki on teile tärke jollain tavoin, niin tehkää uudet perustukset viereen siten, että nosturiauto pääsee nostamaan mökin uusille perustuksille.


Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / Ikkunoiden uusiminen 10% kallistuneeseen siirtolapuutarhamökkiin":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen pikkure antama (17.9.2021 19:58) kommentti

Kiitos reilusta vastauksesta. Itsekin kallistunut ikkunoiden kunnostamiseen. Mökin perinteinen ilme säilyy ja savipohjalla keinuttelu ei vaaranna ikkunoiden käyttöä, kun tähänkin asti on pärjätty.

 


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Niittyhumalan valloittama nurmi
Talvella ostamamme 10-vuotiaan talon nurmikko on harmikseni surkeassa kunnossa ja rikkakasvien valloittama. Erityisesti siitä erottuu violettina kukkiva niittyhumala...