Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ilmanvaihto, muu aihealue Seuraava
pvm: 23.9.2022 7:55

Kysymys: Jyrsijäverkko

Ilmanvaihto, muuHaittaako asennettu jyrsijäverkko talon vuorilaudoituksen ja sokkelin välissä ilmanvaihtoa seinän ja vuorilaudoituksen välissä.  Välillä on kaksinkertaisena, koska terassin kohdalla niin ahdas tila.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ei haittaa ilman vaihtoa.  Painovoimainen ilmanvaihto perustuu korkeuseroon ja pinta-alaan. Toisin sanoen mitä alenpana ollaan sitä enemmän on ilmamassaa ylöspäin ja päinvastoin , mitä ylempänä ollaa, sitä vähemmän on ilmamassaa yläpuolella.  Ilmapaineiden ero on siis se, joka liikuttaa ilmaa.  Ilman lämpötila taas vaikuttaa ilman ominaispainoon.  Jyrsijä verkkoja täytyy olla useita kerroksia päällekkäin, jotta sillä olisi edes pieni vaikutus ilman kulkuun.

pelargoniat
Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, muu / Jyrsijäverkko":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: