Vastauspalvelu suljetty toistaiseksi!
Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ilmanvaihto, muu aihealue
pvm: 13.1.2021 14:40

Kysymys: Kesämökin ilmanvaihto ja lämmitys

Ilmanvaihto, muu

Pienen kesämökin ilmanvaihto ja lämmitys?

Mökki kesäkäytössä, mökissä sähköt, painoilmainen ilmanvaihto, 1 kerroksinen

Mökin koko 36m, ei väliovia rakennusvuosi 1979, pyöröhirsi n 200mm pinta veistetty

Takkahuone 10m2 , kiertoilmatakka, alhaalla tuloilmaventtiili 70mm

Ruokailutila 11,5m2 ei venttiileitä

Makuuhuone 4m2 ei venttiileitä

Keittiö 4m2 ,pieni leivinuuni, sähköjääkaappi, tiskipöytä, minisähköuuni, tuloilma ylhäällä 100mm, poistoilma alhaalla 70mm

Miten ilmanvanvaihtoa pitäisi korjata ja minkälaiset venttiilit

Onko aurinkoilmapuhallin järkevä hankinta  ja mihin huoneeseen vai peräti 2 kpl, muuttuuko ilmastointi?

Onko ilmalämpöpumppu järkevä hankinta

 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Painovoimainen ilmanvaihto tarkoittaa, että tuloilma tulee läheltä lattiaa ja poistoilma  poistuu  läheltä kattoa jolloin paine-ero on suuruudeltaan tulo ja poistoilman välisen korkeuseron paksuisen ilmapatjan painon kokoinen voima. Ilmalämpöpumppu kierrättää sisäilmaa mökissä, ei vaihda ilmaa.  Aurinkovoimavettiilit ovat liian pienitehoisia, jotta niillä olisi merkitystä.
Kaikki  ulkokoseinillä  olevat  venttiilit  muutetaan pöyreiksi 125 mm:n   lautasventtiiileiksi.  Oviraoista ei tarvitse välittää, koska ei olle oviakaan.
Kaikki venttiilit säädetään 3/4 osaksi auki ja seurataan muutama päivä.  lisätään makuuhuoneeseen ja ruokailutilaan  venttiilit. 
Arvioidaan 3 päivän jälkeen mikä on tilanne.  Nyt ainakin ilman pitäisi vaihtua runsaasti. Sitten säädetään tilakerrallaan ilmanvahdon voimakkuus.Sitten aloitetaan hienosäätö kolmen kierroksen sarjoissa.  Kaikikki säädöt merkitään muistiin.  Kesän lopulla olette jo mestareita arvioimaan ilmanvaihdon säätöä mökissänne.  Kolme paria venttiileitä riittää koko tarpeeseen.
 

 

Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, muu / Kesämökin ilmanvaihto ja lämmitys":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Punainen lupiini
Olen yrittänyt kasvattaa kesämökin pihalla (Mikkelin läänissä) punaista lupiinia. Yhdestä siemenpussisista vain yksi kukka lähti k...
Lasiterassin kasvien lämmitys
Meillä on lasiterassi, jossa on paljon maahan istutettuja kasveja.Lasiterassi on suoraan talossa kiinni ja ainoa lämmitys on rakennuksetasätelevä l...