Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ilmanvaihto, täysin koneellinen aihealue Seuraava
pvm: 15.4.2019 20:31

Kysymys: Ilmavuodot

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Onko tavanomaista jättää lattian ja seinän väliin kuvassa esitetty aukko eli koko asunnon laajuudelta listojen takana tälläiset aukot. Kerrostalo yit rakentama v. 2013. Asunnossa erittäin huono sisäilma ja haisee rakennepölyltä. Asukkailla päänsärkyä, silmien kirvelyä ja keuhkokipua. Asunnossa ilmanpaineet vaihtelevat koko ajan. Voiko alipaineisessa asunnossa noista ilmaaukoista puskea rakenteista ilmaa asuntoon sisään?
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Ilmavuoto

Ennen n. 70-80 luvulla oli normeissa jopa kuva maanvaraisen laatan kuivumisesta siten, että jölkalistan raosta pääsee kuivumaan sisäilmaan ja tuuletetaan pois.
Nuo päästöt ovat niin pieniä ja olemattomia, että jos taloa asutaan asianmukaisesti, eli aamuin, illoin läpituuletetaan...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / Ilmavuodot":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: