Vastauspalvelu suljetty toistaiseksi!
Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Ilmanvaihto, täysin koneellinen aihealue
pvm: 7.4.2021 20:11

Kysymys: Märän kiven tai betonin hajua saunan lämmityksen jälkeen

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Saunan käytön jälkeen sen viereisessä makuuhuoneessa on märän betonin tai kiven hajua. Haju ei ole ummehtunutta eikä sitä ole havaittavissa muulloin kuin saunan jälkeen. Kyseessä on vuonna 2008 valmistunut rivitalo, jonka rakennusmateriaalit ovat betoni, tiili ja puu. Asunnossa on koneellinen ilmanvaihto. Sauna ja makuuhuone ovat toisessa kerroksessa. Saunan paneeleissa tai makuuhuonen seinissä ei näy hometäpliä, kupruja tai muuta huolestuttavaa. Hajun lähteeksi epäillään ilmanvaihtoa. 2012 tehty tarkistuksia (ei havaittuja kosteusongelmia). Onko syytä pelätä kosteusvaurioita ja minkälaisiin toimenpiteisiin kannattaa ryhtyä? Vai onko haju lähes normaalia?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Epäilisin myös ilmanvaihtoa, eli ilmanvaihdon säätö voisi olla tarpeen. Taloyhtiöltä voisi ensin tarkistaa, löytyykö yhtiöltä pöytäkirjat ilmanvaihdon säädöstä ja ilmamäärämittauksista. Sen jälkeen voitte keskustella, tekeekö yhtiö säätötyön vai jääkö se kustannettavaksenne. Helposti kyllä viimeksi mainittu vaihtoehto toteutuu, varsinkin, jos ette ole asunnon alkuperäinen omistaja. Kosteusvauriota ei ole tällaisten tuntemusten perusteella syytä epäillä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / Märän kiven tai betonin hajua saunan lämmityksen jälkeen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: