Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Julkisivut aihealue Seuraava
pvm: 16.9.2020 19:50

Kysymys: Rappauksen halkeilu

Julkisivut

HeiEdelleen kysymystä rappauksesta. Onko vai voiko tulevaisuudessa tästä tulla ongelma kun meidän talojemme ulkorappauksessa julkisivu halkeilee. (Kuvat)Eli tuossa on tiiliverhoilu minkä takana 30mm tuuletusrako tiilen ja harkon välissä. Tuo halkeama (tai niitä on käytännössä jokaisessa samanlaisessa kohdassa) on tällä hetkellä pieni, mutta koska se on päässyt muodostumaan voiko se siitä suureta? Ja jos suurenee onko ongelma jos sadevesi alkaa päästä siitä läpi?Kysyisinkin, että korjaisitteko nämä nyt jos nämä olisi omassa talossanne ja jos korjaisitte niin miten? Jos noita alkaa piikaamaan voiko aiheuttaa suurempaa tuhoa kun nykyinen tilanne?kiitos tuhannesti jälleen.Jäsenen TI-mieskin antama (18.9.2020 20:33) kommentti

Virallisella vastaajalla kait lukihäiriö eli kyseessä tiilivuoraus kuten kirjoitit. Ei aiheuta ongelmia jos eivät kasva yli sentin levyisiksi ja/tai pysyvät tuuletusraon ulkopuolella. Jos äritsevät niin tiivistä esim. valkoisella akryylikitillä ja maalaa tarvittaessa oikean väriseksi.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kysymys on selvästä viheestä, jos ymmärsin kuvat oikein.  Onko niin,että ulkovuorilautojen  päät on rapattu samalla, kun ikkunan smyygikin rapattu.  Helpoin tapa korjata on listoittaa kahdella kahdella listalla niin, että lista peittävät rappapauksen raon.  Toinen lista voi olla rappauksen värinen ja toinen ulkovuorilaudan värinen.
 

Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / Rappauksen halkeilu":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: