Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kompostointi aihealue Seuraava
pvm: 17.6.2015 9:1

Kysymys: Biojätettä puutarhakompostoriin?

Kompostointi

Hei!

Ostin vahingossa kompostorin joka olikin tarkoitettu puutarhajätteelle. Voinko käyttää tätä kompostoria biojätteelle vai onko ostettava uusi?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Hieman riippuu hankkimastasi kompostorista. Jos puutarhakompostoriin laitetaan keittiön biojätteitä, niin siinä tulee olla ainakin kunnon pohja ja tiiviit seinämät estämässä jyrsijöiden pääsyn kompostorin sisälle - sekä kansi estämässä yläpuolelta tulevat "hyökkäykset". Pelkkä verkko ei esimerkiksi pohjassa riitä. Mikli kompostorisi täyttää nämä kriteerit, niin voit sinne myös biojätettä pienissä määrin lisätä (muista että keskellä kuuminta!).

Puutarhakompostori on myös eristämätön, joten kompostoituminen pysähtyy jossain vaiheessa syksyä - eikä (bio)jätettä tämän jälkeen kannata enää lisätä.

Lisää kompostoreistaArvostele vastaus kysymykseen "Kompostointi / Biojätettä puutarhakompostoriin?":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: