Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kompostointi aihealue Seuraava
pvm: 20.6.2017 3:28

Kysymys: Voikukkien käyttö kompostissa

Kompostointi

Minulta on tullut paljon niitettyjä voikukkia. Uskaltaako ne laittaa kompostiin, jonka lopputuotteella on tarkoitus lannoittaa kasvimaata?Olen lukenut, että voikukkien siemenet kypsyvät vielä niittämisenkin jälkeen. Olen siksi uskaltanut niittää vain sellaisia voikukkia, joiden keltainen osio ei ole tippunut vielä pois lenninsiipien kärjestä. Uskaltaako tällaisen niittojätteen kompostoida normaalisti? Voisin myös yrittää mädättää niitä tiukkaan täytettyjen ja tiiviisti suljettujen mustien jätekassien sisällä ennen kompostiin laittoa. Olen huomannut, että tällainen paketti kuumenee tosi lämpimäksi ainakin jos  sen unohtaa aurinkoon. :)

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Olet oikeassa siinä että voikukkien siementen tehokas "kypsyttäminen" korkeassa lämpötilassa varmistaa itämiskyvyn poistumisen. Pelkässä puutarhakompostissa ei varsinkaan sen reuna-alueilla lämpötila ehkä riittävän korkeaksi nouse ja kääntämistenkä&au...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kompostointi / Voikukkien käyttö kompostissa":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Miten eroon männyn neulasista?
Meillä on mökillä paljon mäntyjä, jotka tietty roskaavat nurmikkoa tänäkin vuonna. Lehtipuiden lehdet sain kerääväll...
Japaninjalopähkinä
Japaninjalopähkinän pähkinän käyttö ja säilytys elintarvikekäytössä?...