Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 13.7.2018 2:51

Kysymys: 80-luvun kph-remontti

Kylpyhuone ja sauna

Kyseessä on 80-luvun talossa, jossa koneellinen tulo- ja poistoilma. Kylpyhuone rajoittuu ulkoseinään. Ulkoseinä on puurunkoinen, siinä on höyrynsulkumuovi ja kipsilevy. Näin myös saunan ja kylpyhuoneen seinässä. Kylpyhuoneen seinärakenne mietityttää. Olen miettinyt kahta vaihtoehtoa:1) Höyrysulku ja kipsilevy jätetään paikalleen. Ulkoseinää koolataan 50 mm ja laitetaan sementtilevy koolaukseen kiinni. Yhdistetään sementtilevyn takana oleva tila kylpyhuoneen alaslasketun katon yläpuoliseen tilaan, joka tuuletetaan muihin kuiviin tiloihin. Sementtilevyn päällä oleva vedeneriste yhdistetään alaslasketun katon höyrysulkuun.2) Kipsilevy poistetaan ja höyrysulku samoin. Varmasti olisi hyvä koolata ja laittaa vaikka Luja-levy tässäkin. Nyt höyrysulku olisi liitettävä vedeneristeeseen, enkä äkkiseltään keksi että miten.Onko ratkaisu 1 kelvollinen? Onko ratkaisu 2 millään tavalla oikeilla jäljillä? Vai pitäisikö miettiä jopa jotain muuta?
Kysymyksiä: 16 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Koska kipsilevyn takana on seinässäkin höyrysulku on varmasti katossakin höytyslku, joten alakattoon ei tarvitse laittaa höyryslkua. 

Vaihtoehto 1) on erittäin hyvä toiminnaltaan kunhan otat ylläolevan huomioon.  Vesierityksen tehtävänä on vain suojella laatoituksen takana olevia materiaaleja ja johdattaa laatoituksesta läpi mennyt vesi lattiakaivoon.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / 80-luvun kph-remontti":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: