Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue
pvm: 20.11.2023 20:59

Kysymys: Kylpyhuoneen sähköjohtojen läpivientireijästä näkyy eristeet

Kylpyhuone ja sauna

Hei,2023 valmistuneessa paritalossa saunallisessa kylpyhuoneessa kaapin alta tuntui vetoa. Selvisi, että kaapin sisälle tuotujen pistorasioiden sähköjohtojen läpiviennit 2kpl olivat tiivistämättä kaakeleissa ja niissä oli n. 5cm halkasijaltaan olevat reijät, joista näkyivät eristeet.Kysymys kuuluukin, pitääkö nuo läpiviennit tiivistää kaapin takaa? Rakennuttajan takuu on voimassa, mutta tästä kun reklamoin sanoivat että on kunnossa. Tuntuu oudolta, ettei pitäisi kun kuitenkin vesihöyry tiivistyy kaakeleiden pintaan.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Läpimenojen tulee olla tiivistetty. Samaten vesieriste tulee liittää eristeen valmistajan ohjeiden mukaisesti myös sähköläpivientiin, eli reklamaationne on täysin aiheellinen.

helianthemum
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kylpyhuoneen sähköjohtojen läpivientireijästä näkyy eristeet":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: