Vastauspalvelu suljetty toistaiseksi!
Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue
pvm: 18.10.2020 15:34

Kysymys: Mökkisaunan lattia

Kylpyhuone ja sauna

Vanhassa mökkisaunassamme on vähäiset vedet johdettu putkella seinänvierustalta sokkelin läpi ulos luontoon.Saunassa on betonilattia ja

ajattelin kaivaa sinne seinänvierustalle lattiakaivon, josta vesi johdettaisiin Uponor mökkisaunapalloon. Lattiassa on muutamia pintahalkeamia ja koloja, jotka pitäisi paikata. Millä? Pitääkö lattiaan laittaa vesieriste? Pitääkö lattiia käsitellä jotenkin ennen eristeen laittoa? Mitä vesieristeen päälle?

Haluaisimme säilyttää betonipinnan,kun käytämme puisia ralleja. Joudumme korottamaan uutta kiuasta saadaksemme horminreijät kohdalleen.

Voinko laittaa kiukaan alle 50x50x5 pihabetonilaatan ja millä juotan sen kiinni arsinaiseen betonilattiaan?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Halkeimat, jos pidät niitä haitallisina, niin ne voit paikata lasikuituhartsilla. Hartsin pintajännitys pitää olla nolla, muuten se ei täytä rakoja. Halkeamat on puhdistettava niin hyvin kuin mahdollista.  Puhdistuksen kuivumisen jälkeen valutetaan kaikki aiotut halkeamat läpi niin, että jokapikkaa tulee hartsia.  Poistetaan ylmääräanen hartsi saumojen sivulta ja annetaan sauman kuivua ( pari päivää ).  Näin on saatu toivottavasti pitävä pohja halkemiin.  Sama hartsi - homma uusitaan. Jos vielä joku kohta raoista tuntuu tyhjenevän, lisätään näihin paikkoihin lisää hartsia ja annetaan kuivua. Kun rakojen pohja saadaan pitäväksi, täytetään kaikki saumat. puhdistetaan saumojen reunat ja pestään vanat liat, rasvat ja saippuat lattiasta. Varmistetaan kaadot uuteen lattiakaivoon. Valetaan uusi kiukaan peti suoraan lattian päälle ilman mitään kiintyksiä. Petin betoni raudoitetaa niin, ettei se halkeile omia aikojaan.  Kun peti on kuivunut nii maalataan lattia epoksi-maalilla.  Mitään vesieristyksiä ei tarvitse laittaa tämän kummemmin.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Mökkisaunan lattia":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: