Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 11.1.2019 14:20

Kysymys: Onko kylpyhuoneen nanopinnoite turvallinen?

Kylpyhuone ja sauna

Hei,harkitsemme kylpyhuoneeseemme eri toimijoiden mainostamaa monivaihepuhdistusta ja nanopinnoitetta. Tekniikasta löytyy aika vähän tietoja.Toimenpiteitä tekevät yritykset esittävät, että nanopinnoite on hengittävä. Mutta mitä, jos laatoituksen alla ja saumoissa on kosteutta - onko tässä vaurioriskiä, vai poistuuko kosteus todella? Etenkin jos kylpyhuone ensin pestään vedellä, meidän huokoiset saumat ja laatat varmasti imaisevat sitä mukavasti. Jääkö se pinnoitteen alle muhimaan?Osaatteko sanoa jotakin nanotekniikan yleisestä turvallisuudesta?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Pinnoite

Ei mitään pinnoitetta voi tehdä kostean tai likaisten pohjien päälle.

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Onko kylpyhuoneen nanopinnoite turvallinen?":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen Viisasinsinööri antama (12.1.2019 20:5) kommentti

Nanopinnoite yleensä laitetaan. koska se hylkii likaa ja helpottaa puhdistusta. Tiilikatoille niitä on tehty jo kauan.  Ainesosat löytyvät pakollisesta käyttöturvallisuustiedotteesta ja parilla pistokokeellaa niissä ei ollut miitään ihmeellistä. Pinnoitteen kestosta minulla ei ole tietoa, mutta ainakin on siistimmän näköinen. Ja tiilikatolle saa lisää ikää, kun sammaleet on siivottu ja uudet ei tartu niin helposti. Pinnoite ei mielestäni vaikuta kylpyhuoneremontin tarpeeseen.


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Tuoksuvatukan myrkyllisyys kotieläimille
Hei!Suunnittelen pensasaitaa pihan ympärille. Vaatimuksena pensaalle on, että se on nopeakasvuinen ja täysin turvallinen (myrkytön) kotieläimille...