Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Kylpyhuone ja sauna aihealue
pvm: 10.10.2019 11:27

Kysymys: Peltikasetti kylpyhuoneen vesieritys

Kylpyhuone ja sauna

Hei!Saneerauskohteena on peltikasetti kylpyhuone, eli seinä ja katto pinnoitettua peltiä. Samalla seinä kaivo vaihdetaan lattiakaivoksi.Kysymys, pitääkö peltiseiniin porata reikiä ja nostaa levy irti koolauksella, mikäli seinät levytetään? Uusi vesieriste ja laatoitus suoritetaan uudelle levypinnalle. 

Mitä haittaa syntyy jos peltiseinälevyyn ei porata reikiä vaan esim. kaakeliluja levy kiinnitetään suoraan alla olevaan peltiseinään ilman koolausta? Laatoitusta ei tehdä suoraan peltiseinälle tässä tapauksessa.Terveisinpellit uusiksi

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ei ole muuta haittaa tuulettumattomuudesta kuin kaakelilujan ja peltiseinän väliin saattaa kerääntyä mahdollista kosteutta ja lämpötilan ollessa noin 25 C asteen molemmin puolin ja suhteellinen kosteus RH 95% tai sitä korkeampi, niin sinne saattaa muodostua mikrobikasvustoa, joka saattaa aiheuttaa asukkaille terveyshaittaa ja sen poistaminen on mahdollista vain rakenteita purkaen. Siksi peltiseinään pitää tehdä tuuletusta varten reikiä ja irrottaa levy peltiseinästä noin 5-6 mm paksuisten esim. metallisten tms. epäorgaanisten irrotuskaistojen avulla, jolloin välit tuulettuvat välikattotilaan tai muualle ulos rakenteesta. Jos kaakeliujan alle jätetään vanha laatoitus, niin se on puhdistettava erittäin hyvin liasta ja mahdollisista pesuainejäämistä sekä ihmisistä kulkeutuneista mikrobeista denaturoidulla spriillä tai muulla vastaavalla aineella. Sama koskee peltiseinän puhdistusta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Peltikasetti kylpyhuoneen vesieritys":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: