Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 13.7.2020 21:29

Kysymys: Pihasauna

Kylpyhuone ja sauna

Tarkoituksena remontoida pihasauna, ollut pois käytöstä muutaman vuoden.Olen purkanut pois sisustuksen(paneelit jne.)Rakennus rakennettu joskus 1975. Paneelin alla ollut ilmarako koolaus ja ilmarako.Sitten seuraava kerros on kunnollinen laudoitus ja sen alla näyttäs olevan paperi, todennäköisesti tuulen suojana ajattelisin niin! Väriltään mustaa,mutta kuitenkin kiiltävä pintaista,vähän viittais johonkin muoviseen??On ollut paneelin alla kyllä höyrynsulku(kiiltävää materiaalia) Huom! Rakennusvuosi tuo 1975. Tarkoituksena olisi niin, että en pura pois laudoitusta,joten miten olisi syytä seinä laittaa? Onko jokin saunoihin tarkoitettu levy hyvä ratkaisu,samalla tulisi lisä eristystä.Saunan kolme seinää ei ole ulkoseiniä. Vanhaa eristystä on varmaankin villaa ja purua(laipiossa)!!!Niitä en lähtisi poistamaan pois.Samoin ns.pesuhuone on rakenteeltaan samankaltainen,joka tosin on ns.pukuhuone. Olisko siellä syytä tehdä samanlainen ratkaisu(eristys)? Saunassa eikä pukuhuoneessa ole mitään erillistä lämmitystä,joten lattia,joka on betonivalua,olisi vaan tarkoituksena maalata.Miten tehdään lattian ja seinän veden eristys?(siinäkin ollut aikaisemmin joku levy,kovaa ainesta,ollut niin, että kun betonivalua on tehty noin 15 senttiä seinäksi,siinä ollut tyroksi levy,kai esteenä kylmälle ja sitten tuo mainitsemani levy.Sisustus on tarkoitus tehdä paneelilla, tai jopa tuppeen sahatulla lankulla(saaden hirren tuntua)!!Viemäröinti on,mutta toistaiseksi tulee ns.kantovesi, koska ei tarvita tässä vaiheessa tehdä muutoksia jätevesi järjestelmään,kun on kantovesi.Jatkossa mahdollisesti tulisi jopa laittaa vesi tulemaan,lattia lämmitys ja pehuoneeseen/pukuhuoneeseen suihkut,ehkä tässä vaiheessa jopa suunnittelussa ja entisöinnissä tulisi ne huomioda.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Sauna Satu on kehitetty tällaisiin tarkoituksiin, se on alumit päällysteinen SPU eristelevy, levyjen saumat teipataan alumiini teipillä, jolloin siitä tulee höyrytiivis.
22x50 pystyrima koolaus sisäpuolisen vaakapaneloinnin kiinnittämiseen.
Seinälaudoitus tulee tehdä lattian ja katonrajasta siten, että ilmankierto paneeloinnin takana on mahdollista.
Jos oikein ymmärsin lattiassa seinän vieressä on 15 cm kynnys joka estää veden virtaamisen seinän ja lattian valiin.
 

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Pihasauna":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: