Vastauspalvelu talvitauolla!
Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue
pvm: 24.1.2023 18:1

Kysymys: Saunan venttiilit

Kylpyhuone ja sauna

Hei.  Saunassamme on sähkökiuas. Lattialla kiukaan alla tuloilma ja katossa poistoilmaventtiili.(saunassa myös ikkuna/tuuletusluukku) Katon poistoilmaventtiiliä ei saa suljettua,pitäisikö vaihtaa malliin jonka saa saunomisen ajaksi kiinni? Kuuluuko tuloilmaventtiili olla auki vai kiinni kun ei saunota? Olemme tähän asti pitäneet kiinni. Poisto on huippuimurilla
Kysymyksiä: 154 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Poistoimuri ei pysty poistamaan ilmaa saunasta ,jos venttiili ei ole auki.Kattoventtiilin kuuluu olla aina auki, paitsi saunottaessa jolloin saunojat ovat säätäneet ventiilin haluamalleen tasolle..

pelargoniat
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Saunan venttiilit":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J102745699 antama (25.1.2023 7:6) kommentti

Meillä ilmanvaihtokuvissa lukee saunan kattoventtiilin kohdalla "Vain tehostus", eli pidämme kattoventtiilin auki saunan jälkeen noin 12 tuntia ja muun ajan se on kiinni. Lauteiden alla on toinen poistoilmaventtiili joka on aina auki.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: