Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 23.11.2022 19:54

Kysymys: Öljykattila sähkövastuksella

Lämmitys

Hei.. olen aikeissa jättää öljykattilan arimax sähkövastuksen varaan talveksi ( sähkö meillä vielä halpaa, öljy ei). Ilp hoitaa lämmityksen pääosin,mutta vesi ja kylppärin lattialämpö vastuksella. Aiheuttaako tämä ongelmia esim kondenssia tulipesään tms? Mites sisäpiippu kun ei savukaasut enää sitä lämmitä? Pitäisikö jotain tehdä?
Kysymyksiä: 168 kpl
Jäsenen PetteP antama (25.11.2022 14:11) kommentti

Ei kattilan tulipinnoilla tapahdu kondensoitumista, kun et käytä öljypoltinta. Jos öljypoltinkäytössä asettaa kattilan lämpötilan turhan matalalle, niin palokaasujen vesihöyry kondensoituu tulipinnoille. Kun et polta öljyä, niin ei ole palokaasuja.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Hei
Tuosta kondenssista en osaa sanoa mitään, mutta piippu todella kylmenee joten suosittelen ainakin hatun laittamista yläpäähän, ja ilman virtaus olisi syytä varmistaa, se pitää piipun kuivana.

helianthemum
Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Öljykattila sähkövastuksella":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen Tipi antama (24.11.2022 14:3) kommentti

Alapelti tai luukku auki???? Siis nuohousluukku vai öljykattilan etuluukku?


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: