Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Maa- ja pohjarakenteet aihealue
pvm: 6.8.2022 11:43

Kysymys: Kastuva autokatoksen pohja

Maa- ja pohjarakenteet

Meillä on katoksessa oletettavasti routaeristeen alla normaalisti salaojaa ja sadevesiputki, sähkökaapeliakin tuolla menee.

Jostain syystä sateen jälkeen maa märkänä katoksen alla. Tiivistä maata (ajateltu kivetys päälle), jossa jonkin verran sepeliä päällä.

Sadevesiputket ja salaojat kuvattiin, jonkin verran oli kiveä siellä mutta ei tullut huomioita halkeamista. Tuosta edestä kuitenkin menee putki poikittain.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Saatan olla "hakoteillä" vastauksessani, mutta ajattelisin, että tuo tiivis maa viettää räystäiden ulkopuolelta katokseen päin ja on niin lähellä pintaa (ohut sepelöinti), että sepeli kastuu kapillaarisesti pintaan asti. Mikäli tilanne on yhtäänkään tälläinen, pintasepelöinti pitää poistaa ja huolehtia, että tiivis maa kallistaa kaikilta osin rakennuksesta poispäin. Tilanne voi siis vaatia avaamista vähän laajemmaltikin, mutta kannattaa ilman muuta tehdä.

pelargoniat
Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / Kastuva autokatoksen pohja":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: