Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Mökki ja piha aihealue Seuraava
pvm: 25.6.2015 16:48

Kysymys: Fairy maampeiteruusut eivät kuki

Mökki ja piha

Meillä on noin viisi vuotta vanhoja fairy maanpeiteruusuja, jotka tänä vuonna eivät kuki, vaikka on jo kesäkuun loppu. Viime talvi oli niin ihanteellinen, että ruusuista ei tarvinnut leikata ollenkaan paleltuneita varsia, ainoastaan kukinnot. Nyt ruusuissa on pitkiä maasta tulevia piiskoja,jotka ovat noin 30 senttiä korkeampia, kuin vanhat varret. Olisiko varret pitänyt leikata, vaikka ne eivät tuhoutuneet talvella?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Periaatteessahan peittoruusuja leikataan niukemmin kuin ryhmäruusuja; vain kuolleita ja vaurioituneita, vanhasta yksilöstä huonosti kukkivia versoja poistetaan keväällä - tarvittaessa voidaan muotoilla. Vahvoihin oksiin jätetään 5-6 s...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Mökki ja piha / Fairy maampeiteruusut eivät kuki":
Jäsenen J4336541515 antama (29.6.2015 19:20) kommentti

MoikkaKiitos hyvistä neuvoista. Olenkin jo poistanut piiskat noin 20 kpl. Nyt täytyy vaan lannoittaa, sitä en ole tehnyt.
Kommentoi:*