Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Mökki ja piha aihealue Seuraava
pvm: 30.10.2013 11:21

Kysymys: Istutusaika

Mökki ja piha

Hei taasen,

Uskallanko vielä istuttaa hyvillä juurilla ja uusilla silmuilla olevaa
komeaa maksaruohoa kivikkoon? Olen Etelärannikolla ja vielä on ollut
yöt päivät plusasteilla eikä roudasta tietoakaan.

sienimetsälle lähdössä
Leena

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kun olet sienimetsältä palannut, niin voit mainiosti istuttaa komeamaksaruohosi. Periaatteessa niin kauan kuin maa on sula, voi istutuspuuhia tehdä. Juurtumaan ne eivät ehdi, joten ole kasvukauden alkaessa tarkkana kastelun suhteen; etteivät pääse kuivumaan.
Arvostele vastaus kysymykseen "Mökki ja piha / Istutusaika":
Jäsenen piikkipallo antama (12.11.2013 12:23) kommentti

Kiitos vaan tiedosta. Itselläkin vielä monia perennoja ja jopa ALEsta ostetut orvokit ovat ruukuissaan. Aion ne vielä maahan pistää tällä viikolla. Samoin istutan nyt eri pensasangervoja ja luultavasti muutaman omalta maalta siirrettävän koivunalun ( n. 2-metrisiä). Ensi keväänä sitten varmuudella näkee, miten ne selviävät. Uskoisin puuvartisten kuitenkin selviävän melko helposti, ovathan ne nyt täysin lepotilassa. Keväällä on sitten koko kevään alkukosteus käytettävissä....  Olen joskus ennenkin juuri pakkasten alkaessa upottanut perennantaimia tilapäiseen emotaimimaahan ja peittänyt ne 2-kertaisella harsolla talveksi. Routa nosti aika monien juuripaakut  miltei puoliksi ylös, mutta maan sulettua kävin ne painamassa alemmas ja jätin vielä harson pikoilleen. Kaikki selvisivät hengissä täällä Lounais-Suomen saaristossa. Lunta oli silloin ainakin jonkin verran.Syysalesta ostetut klematikset ja ruusut, sinisateen ja jalohortensiat rahtasin maakellariin talveksi. Se on keino saada edullisesti ( 1-5 euroa/kpl) uusia kasveja. Ja tulevat sitten heti alkukeväästä maahan....
Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: