Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Mökki ja piha aihealue Seuraava
pvm: 16.7.2020 9:46

Kysymys: Metsäpiha

Mökki ja piha

Hei!Meillä on vuosi sitten valmistunut loma-asunto. Mökki on rakennettu hakatulle metsäalueelle, minne on tuotu myös paljon soraa ja hiekkaa pohjaksi. 

Piha on nyt hyvin luonnonmukainen ja aukeilla kasvaa tällä hetkellä heinää, vadelmaa, pihlajaa, haapaa  ym. metsän jatkeena.

Tarkoitus olisi tehdä tai jättää piha mahdollisimman luonnolliseksi ja metsäiseksi.

Kuinka toimin, jotta saisin hakatun piha-alueen parhaiten metsittymään? Alue on iso, yli 2000 m2, joten rikkakasvien kitkeminen on valtava urakka.

Kysymykeni on laaja mutta olisin tosi kiitollinen pienistäkin vinkeistä 
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Metsäpiha.  Hieno päätös !  Kyllä heinittynyttä aluetta pitäisi jotenkin vielä koneella tasottaa. Kuntalle pohja olisi oivallinen, sekin vaatii pohjan käsittelyä ja asennuksen jälkeen kastelua. Sitten jo voikin odottaa marjasatoa. Kuntta on jonkiverran kallista noin 16 euroa neliö. Voit myös käydä pala kerrallaan läpi peraten ja jättäen mieleisesi heinät ja puun alut kasvamaan. Keväällä on myymälöissä  metsäkuusen aitataimia joita voisit istuttaa varjoisimmille paikoille ryhmiksi. Nypi pois ne taimet jotka eivät miellytä. Jos tontilla on vielä kiviä, ota ne esiin ja siirrä nyt niin muodikkaita heinia niiden läheisyyteen. Jo ensi kesänä näet mikä voima luonnolla on. Kohta tontilla on koivua phlajaa ym puita. Jos haluat mäntyjä niile käy aurinkoinen kohta tontista. Havupuille ja varvuille pohja on ihan omiaan.

helianthemum
Arvostele vastaus kysymykseen "Mökki ja piha / Metsäpiha":
Liisa 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: