Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Mökki ja piha aihealue Seuraava
pvm: 12.8.2014 6:51

Kysymys: Niittykukkien kylvöstä

Mökki ja piha

Voinko kylvää yksivuotisten niittykukkien joukkoon monivuotisten niittykukkien siemenet. Vai pitääkö maapohja muokata ja puhdistaa kuten uutta niittyä perustettaessa?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Jotta niitty menestyisi ja kukoistaisi toivotulla tavalla, niin rikkakasvit on kitkettävä alueelta pois ennen siementen kylvämistä. Yksivuotisten ja monivuotisten kasvien siemenet voi keväällä sekoittaa toki keskenään ja kylvää yhtä aikaa. Syksyllä kylvetyt yksivuotiset tahtovat kuolla pakkasilla.

Jos sinulla kasvaa tällä hetkellä yksivuotisia niittykukkia, niin voit siistiä koko alueen kasvijätteestä kukinnan päättyessä loppukesällä - ja kylvää monivuotisten kasvien siemenet nyt syksyllä tai keväällä yksivuotisten kanssa.

Vastaajana Marita Kuikka, Suomen Niittysiemen OyArvostele vastaus kysymykseen "Mökki ja piha / Niittykukkien kylvöstä":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: