Vastauspalvelu talvitauolla!
Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Mökki ja piha aihealue Seuraava
pvm: 21.3.2022 13:29

Kysymys: Rannan pengerrys

Mökki ja piha

Hei, 

kysyisin mitä suosittelisitte laittamaan rannalle nostetun ruoppausmassan päälle sen kattamiseksi ? Ruoppausmassa on koostumukseltaan löysähköä mutaa ja osin kiinteämpää savea, pääosin kuitenkin hyvin löysää "velliä" ainakin vielä viime syksynä, todennäköisesti on hieman kiinteytynyt talven aikana. 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Hei, ruoppausmassan päälle kannattaa asentaa eroosiomatto, joka sitoo maamassat paikoilleen. Markkinoilla on muovisia, kennomaisella rakenteella varustettuja mattoja, jotka antavat hyvän tuen. Ne asennetaan maamassan sisään. Kevyempää suojaa antaa kookoksesta punottu eroosiomatto, jonka voi asentaa vaikka maan päälle, sillä se on luonnonmukainen ja kaunis. Kookosmatto pitää kiinnittää reunoistaan koukuilla tai vaarnoilla paikoilleen. Lisäksi tueksi kannattaa istuttaa paikalle soveltuvia kasveja, jotka juurruttuaan sitovat maan paikoilleen. Eroosiomattoja myyvät mm. rautakaupat.

pelargoniat
Arvostele vastaus kysymykseen "Mökki ja piha / Rannan pengerrys":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Tuulinen merenranta
  Vapaa-ajan asuntomme sijaitsee tuulisella merenrannalla Närpiössä.Ilmansuunta merelle päin on lounaan ja lännen välillä.Ranta on...
Mitä tekisin paahteiselle eteläseinä-kaitaleelle?
Maaseudulla sijaitsevan uudisrakennuksemme 15 metriä pitkä julkisivu-eteläseinä kaipaisi apuanne. Talo on perustettu ympäröivää ma...
Pajuruoste
Olemme asuneet jokivarressa useita kymmeniä vuosia ja tänäkesänä kaikki rannan pajukot ovat ruskettuneet jo kesäkuun...